Wereldster Brennan Heart vindt als Fabian Bohn rust in bossen bij Epe

interviewHij is een wereldster. Vult zijn dagen vooral met vliegen, snelle auto’s en grote feesten over de hele aardbol. Dj Brennan Heart, de artiestennaam van Fabian Bohn (37), komt tussendoor tot rust op de Veluwe, in de bossen bij Epe. Een monoloog van een bezeten muzikant. Over zijn weg naar roem en rijkdom. 

‘Vaak is m’n leven een wilde, emotionele achtbaanrit die je alle kanten op smijt. Twee dagen nadat m’n moeder was overleden, stond ik alweer op het podium, op te treden voor een publiek van tienduizenden mensen. Dat is dan niet makkelijk, maar het hoort bij het leven dat ik heb gekozen. Net zoals het regelmatig gebeurt dat ik op vrijdagnacht sta te draaien op een megafeest in Myanmar of China, om paar uur later thuis te komen bij m’n verloofde en vier jonge kinderen in Epe, op de Veluwe. Het contrast is zo gigantisch. Soms is het gewoon bijna surreëel.

Volledig scherm
Fabian Bohn alias Brennan Heart tijdens een van zijn optredens. © Brennan Heart

Ik heb een doel gesteld

Hoe ik ben gekomen waar ik nu ben? Je hoort artiesten vaak zeggen: ‘het is mij overkomen’, of: ‘ik ben erin gerold’. Dat is onzin. Of tenminste, in mijn geval. Ik heb een doel gesteld en ben daarvoor gegaan. Toen ik jong was droomde ik er al van een dj/producer te worden met miljoenen fans wereldwijd. Die droom ontstond in m’n slaapkamer en naarmate ik ouder werd en aan de slag ging in m’n eigen muziekstudio veranderde die droom in een brandend verlangen. Zo heb ik mijn successen bereikt.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe