Werner van Ettinger en Majorie Kamps eerder dit jaar in hun winkel.
Volledig scherm
Werner van Ettinger en Majorie Kamps eerder dit jaar in hun winkel. © Hans van de Vlekkert

Werners Rare Music Shop in Epe eindigt verkoop op 1 oktober, nieuwe locatie nog niet gevonden

Werners Rare Music Shop gaat tijdelijk stoppen. De handel in bijzondere muziekinstrumenten moet het tijdelijke onderkomen in het voormalige postkantoor in Epe voor 1 oktober verlaten.

Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps zijn sinds ruim een half jaar naarstig op zoek naar een ander onderkomen voor hun bijzondere onderneming. Het gebouw aan de Wildforstlaan is verkocht aan een projectontwikkelaar die er 17 appartementen wil bouwen.

Stil liggen

,,We hebben nu tijdelijke woonruimte gehuurd in Apeldoorn. Voor de inboedel van de winkel hebben we apart opslagruimte gevonden. Dat betekent dat de winkelactiviteiten voorlopig echt stil komen te liggen. Wij willen al onze aandacht richten op het zoeken naar een geschikte nieuwe locatie voor de winkel.’’

Maffe muziekinstrumenten

In een eerder interview in deze krant lieten Van Ettinger en Kamps al weten dat ze geen reguliere winkelruimte zoeken. Van Ettinger knapt gekke, maffe en bijzondere muziekinstrumenten op om ze weer te verkopen via de winkel in Epe, maar ook via antiek- en curiosamarkten en via internet. ,,Met dat laatste kunnen we nog wel doorgaan. Maar dat zal op een laag pitje staan zo lang we bezig zijn met zoeken.’’ 

Oude school

Omdat de inkomsten van de music shop niet hoog zijn, kunnen Van Ettinger en Kamps geen commerciële winkelruimte betalen. Ze hopen een ruimte te vinden als bijvoorbeeld een oude school, een oude gymzaal, een bedrijfspand of iets dergelijks.

Veluwe