Wethouder: Klachten rond Heerderweg zo snel mogelijk opgelost

EPE - De gemeente Epe heeft de laatste weken een aantal klachten binnen gekregen over de afsluiting van de Heerderweg in Epe, maar wethouder Robert Scholten zegt toe dat ze zo snel mogelijk worden opgelost.

In de Stentor stond eerder deze week een verhaal over inwoners in het noorden van Epe, die klaagden over de afsluiting van de Heerderweg en de genomen maatregelen bij een aantal zijwegen van de belangrijke verkeersader richting Heerde en de snelweg A50. Raadslid Jordy Aalberts (VVD) wilde daarop tijdens de commissievergadering weten of er klachten binnen gekomen zijn en wat daar mee is gedaan.

Bebording
"Er zijn wat klachten binnen gekomen, maar die worden op een zo spoedig mogelijke manier opgelost", reageerde wethouder Scholten. "Er waren klachten over de bebording. Waar we konden, hebben we dat aangepast." Volgens de wethouder wordt de afsluiting van een deel van de Heerderweg duidelijk aangegeven. "Het wordt al aangegeven met borden vanaf de A50. Dan nog zijn er mensen die doorrijden."

Zandwegen
De verschillende zandwegen die in het noorden van Epe liggen, worden na de openstelling van de Heerderweg (op 9 december) weer teruggebracht naar niveau dat ze waren, beloofde Scholten: "U heeft begin november besloten structureel een bedrag van 90.000 te besteden voor de wegen in het buitengebied. Daar kunnen we een gedeelte mee opvangen", zei hij tegen de raad. De wethouder gaat uit van zo min mogelijk schade aan bijvoorbeeld bermen. "Als het eenrichtingsverkeer is, dan gaan we ook handhaven dat mensen ook één richting gaan rijden. Want als je daar moet passeren, dan krijg je bermproblemen en dat willen we niet."

Veluwe