Volledig scherm
Foto archief Erna Lammers

Wildhoeve kapt bomen voor onderhoud

EMST - Een kapvergunning die wordt aangevraagd voor 46 bomen. Zoiets ligt gevoelig in de boomlievende gemeente Epe. Navraag bij aanvrager René Zweers van camping De Wildhoeve in Emst leert echter dat er geen enkele reden voor paniek is. Het zijn de wintermaanden.

Voor de eigenaren van De Wildhoeve is dat hét moment voor 'andere zaken'. Zaken zoals vakantie en schoonmaak, maar ook voor groot onderhoud. Van 1 oktober tot half maart is vakantiepark De Wildhoeve gesloten voor publiek en dat maakt zulke werkzaamheden een stuk gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd.

Recreatiewoning
Zweers legt bereidwillig uit waartoe de bomenkap nodig is. "We hebben een recreatiewoning aangekocht, die grensde aan ons terrein. Met name de beplanting rond die woning was ernstig verwaarloosd en dat gaan we nu een beetje herstellen. Vooral een aantal dennenbomen moet daar gekapt worden. De andere bomen waarvoor een kapvergunning is aangevraagd staan verspreid over de rest van ons vakantieterrein. Het gaat om een paar lariksen die lijden aan wortelrot, om dennen waar al tijdenlang de kruin uit is en om sparren en grove dennen die volledig zijn scheef gegroeid of inmiddels hopeloos in de weg staan."

Speeltuin
Zweers kondigt ook aan voor het volgende vakantieseizoen een compleet vernieuwde speeltuin, met nieuwe speeltoestellen op De Wildhoeve aan. Zweers: "Al is dat ook niet echt heel schokkend te noemen. Ach, het zijn de gebruikelijke werkzaamheden die wij verrichten in dit half jaar dat de camping dicht is. Zoals we binnenkort ook zelf nog even op vakantie gaan, want dat komt er in de zomermaanden natuurlijk niet van voor ons. Daar hebben we tussen half maart en oktober echt geen tijd voor vanwege het vakantieseizoen."

Veluwe