Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner Coert Kelkes vindt dat de gemeente Epe de botte bijl gebruikt, als het gaat om controles op illegale bouwwerken in het buitengebied. © Hans van de Vlekkert

Willekeur en overvaltactiek bij controle op illegale bouwsels? Epe herkent dat beeld niet

Politieke partijen krijgen veel klachten van eigenaren van vakantiehuisjes. Zij voelen zich overvallen door handhavingsacties door de gemeente Epe. Die herkent zich niet in dat beeld en vreest geen rechtszaken.

De Dorpspartij wordt naar eigen zeggen ‘bestookt’ met klachten. ,,Veel eigenaren klagen dat sprake is van willekeur. Mensen moeten kleine bouwwerken afbreken die er soms al vijftig jaar staan. De eigenaren voelen zich overvallen door ambtenaren met meetlinten, terwijl zij zich van geen kwaad bewust zijn", stelt Dorpspartij Epe.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe