Volledig scherm
De politie heeft een winkeldief in Epe weten aan te houden. © ANP

Winkeldief op heterdaad betrapt in Epe

Winkelpersoneel en de politie in Epe hebben vanmorgen een 41-jarige winkeldief op heterdaad kunnen betrappen. Volgens eigenaar Erwin van de Andel van de plaatselijke Jumbo kon dit vooral dankzij een oplettende hoofdcaissière.

,,Vorige week had hij al wat bij ons gestolen, maar toen kwamen we er eigenlijk net te laat achter. We hadden toen al het vermoeden dat hij weer zou komen en toen belde de hoofdcaissière me op dat hij er weer was”, legt Van Andel uit. ,,We hadden het plan om hem een winkelverbod te geven en toen zagen we dat hij weer iets in zijn mouw stopte.” De winkeldief probeerde vervolgens te ontkomen, maar werd door het personeel van de Jumbo tegengehouden.

Albert Heijn

Even later probeerde de verdachte, zonder de afgenomen jas, weer met de fiets te vertrekken, maar één van de medewerkers rende achter hem aan. Mede dankzij de toegesnelde politie kon hij worden aangehouden. Het gaat om een 41-jarige man uit Epe. Bij de controle bleek dat de winkeldief ook een bezoekje had gebracht bij de Albert Heijn in Epe. 

De wijkagenten melden op Twitter dat er ook bij die supermarkt inmiddels een aangifte is opgenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor en de zaak wordt verder onderzocht. ,,Dankzij de oplettende hoofdcaissière hebben we twee diefstallen weten te verijdelen”, aldus de tevreden Van Andel.

Veluwe