Zo ziet het tankstation van de toekomst eruit

Tankstations staan aan de vooravond van een metamorfose. Want met alleen een rijtje brandstofpompen en een shop red je het niet.  De energiestransitie dwingt tot vindingrijkheid met ruimte voor nieuwe brandstoffen en nieuwe formules. Peter Dalhuisen van de Dalhuisen Groep in Epe (15 stations in Oost-Nederland) schetst het tankstation van de toekomst.

Diesel, benzine, lpg, een autowasstraat en tankshop met een serieuze koffiecorner en balie waar je pakketjes kunt ophalen. Het tankstation van de Dalhuisen Groep aan de Paasvuurweg in Epe is ‘up to date’, eentje die ‘behoorlijk mee kan’ in 2020. Misschien ook nog een paar jaar langer. Maar daarna? En hoe zit het met die veertien andere Dalhuisen-tankstations en de 90 mensen die er bij het bedrijf in Epe werken?

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe