Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Zonnepanelenactie gemeente Epe

De gemeente Epe start een groepsaankoop van zonnepanelen voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen onder de aandacht brengen en de aanschaf van zonnepanelen stimuleren. Door de panelen samen aan te schaffen, profiteren de deelnemers van gunstige prijzen.

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Het Regionaal Energieloket is samen met de gemeente op zoek gegaan naar installateurs uit de regio en selecteert de beste partijen op basis van prijs en kwaliteit. Gemiddeld wordt door het samen inkopen tijdens deze actie een korting bereikt tussen de tien en vijftien preocent, stelt de gemeente.

Vragen

Ter voorbereiding op de actie houden gemeente en het Regionaal Energieloket twee bewonersavonden. De eerste is op 8 mei vanaf 19.15 uur in het gemeentehuis van Epe, de tweede op 17 mei vanaf 19.15 uur in Dorpscentrum De Wieken in Vaassen. Hier krijgen geïnteresseerde bewoners meer informatie over de actie en stellen de deelnemende partijen zich voor. Ook zal er genoeg ruimte zijn voor mogelijke vragen.

Belangstellenden kunnen zich nu al vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop. Zij krijgen dan een uitnodiging om een vrijblijvende woningopname in te plannen met een installateur. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte van het installatiebedrijf en kunnen ze besluiten of ze mee doen met de actie. Vrijblijvend inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/epe

Veluwe