Volledig scherm
Recreatiepark Beekhorst. © Google Maps

Zoon eigenaar recreatiepark Beekhorst in Epe is dwangsom kwijt na ‘illegale bewoning’

De gemeente Epe heeft terecht een dwangsom van 36.000 euro opgelegd aan de zoon van de eigenaar van recreatiepark Beekhorst, omdat hij ‘illegaal’ in een recreatiechalet heeft gewoond.

Dat is de conclusie van de Raad van State in een einduitspraak. Die is met Epe van oordeel dat met 28 controles voldoende is aangetoond dat de zoon een recreatiewoning als hoofdverblijf gebruikte. Zoon en vader ontkenden eerder met klem dat Bert van Zuuk junior in de woning bivakkeerde. Hij zou daar alleen af en toe heen gaan om te gamen. Dat kon niet in de bedrijfswoning van zijn ouders, waar ook zijn broer en vriendin woonden. 

Parkeertekort

Dat zijn scooter en auto regelmatig bij het chalet stonden, had volgens Van Zuuk te maken met het parkeertekort bij de bedrijfswoning van Beekhorst. De Raad van State stelt evenwel vast dat uit controlerapporten blijkt dat zijn scooter dertien keer bij het chalet is aangetroffen. Er brandde vaak licht en de televisie stond aan. En zijn vriendin was er ook wel eens. Kortom, dat wijst op permanente bewoning van de recreatiewoning, meent de Raad van State. 

Heksenjacht

De uitspraak is een tegenvaller voor de Van Zuuks. Vader en zoon denken dat de gemeente met een heksenjacht bezig is om de familie van Beekhorst te verjagen. Volgens Epe is het recreatiepark al door Van Zuuk verkocht, maar vader Van Zuuk ontkende dat nog stellig vorige maand tijdens de rechtszaak.

  1. Van Epe richting Boerengat en Schapenbout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop
    PREMIUM

    Van Epe richting Boerengat en Schapen­bout; geen probleem vindt Werners Rare Music Shop

    Wie net als voorheen even een gebroken snaar wil vervangen bij Werners Rare Music Shop, moet daar voortaan een aardig ritje voor maken. Nu de deuren van de winkel in Epe na vijfenhalf jaar noodgedwongen zijn gesloten, hebben eigenaar Werner van Ettinger en zijn partner Majorie Kemps een nieuw onderkomen gevonden. Op welgeteld twee uur en 41 minuten rijden van het oude postkantoor van Epe.

Veluwe