Nu ligt ook Bert van Zuuk junior overhoop met de gemeente Epe.
Volledig scherm
Nu ligt ook Bert van Zuuk junior overhoop met de gemeente Epe. © Vakfoto Van Der Beek

Zoon parkeigenaar uit Epe bij Raad van State om dwangsom van tafel te krijgen

Een dwangsom van 36.000 euro is terecht opgelegd aan de zoon van de eigenaar van recreatiepark Beekhorst, betoogde de gemeente Epe bij de Raad van State. De man zou ‘illegaal’ in een recreatiechalet hebben gewoond.

Volgens Bert van Zuuk junior woonde hij helemaal niet het chalet aan de Bijsterbosweg, maar gebruikte hij die plek slechts af en toe om te ontspannen en te revalideren. Dat de gemeente tijdens een dertigtal controles daar zijn auto en scooter regelmatig aantrof, kwam alleen maar omdat er geen parkeerplaats bij de ouderlijke woning beschikbaar was. 

Gamen 

De raadsman van Van Zuuk zei dat de gemeenteambtenaren tijdens 28 controles zoon Van Zuuk slechts een paar keer daadwerkelijk in de woning hadden aangetroffen. ,,Dat kun je toch moeilijk permanent verblijf noemen.” Van Zuuk speelde soms games in het chalet en keek naar voetbalwedstrijden. Dat kon hij niet in de ouderlijke woning doen, omdat daar behalve zijn ouders ook zijn broer en vriendin wonen. 

De gemeentewoordvoerder geloofde het verhaal van Van Zuuk niet. Volgens hem is revalideren bovendien iets anders dan recreëren. ,,Het bestemmingsplan staat  alleen recreëren toe en niet revalideren of gamen.”

Drie ton

Rechter en staatsraad Gerrit Hoogvliet stelde vast dat de dwangsom tegen de zoon niet op zich staat en dat er heel veel gedoe is rond het park. Immers, de gemeente Epe legde parkeigenaar vader Bert van Zuuk eerder dwangsommen van in totaal drie ton op. Volgens vader en zoon Van Zuuk is de gemeente Epe er alleen maar uit om het park en hen kapot te maken. ,,We zijn bedonderd en belazerd door Epe", zei vader Van Zuuk.

Onzin

,,De gemeente heeft eerst vanaf 2006 alle recreanten van ons park gejaagd omdat ze er permanent zouden wonen. Wat helemaal niet waar was. En daarna kregen we arbeidsmigranten, met toestemming van de gemeente. Maar toen dat niet meer uitkwam, kreeg ik enorme dwangsommen om de oren, maar de migranten zelf kregen geen enkele dwangsom. Ook werd  geschreven dat er illegale praktijken op mijn park plaats vonden. Dat is grote onzin. Er is nooit één veroordeling geweest. Niets is bewezen en toch word ik zwart gemaakt",  aldus Van Zuuk.

Overigens ontkende Van Zuuk nog dat zijn park al bijna verkocht zou zijn. ,,We hebben nog steeds geen koper en we kunnen de dwangsommen pas betalen als we het park hebben verkocht.” De Raad van State doet binnen enkele weken alleen uitspraak over de dwangsom tegen zoon Van Zuuk.

Veluwe