Volledig scherm
De twee auto's botsten frontaal op elkaar in Epe. Links in beeld de derde auto die gekanteld in de berm ligt. © Stefan Verkerk / News United

Zwaar ongeluk met drie auto's in buitengebied Epe

UpdateEen bestelauto en een personenauto zijn vanmiddag op de Soerelseweg (N795) bij Epe frontaal op elkaar gereden. Ook een derde auto raakte betrokken en belandde gekanteld in de berm.

Het zware ongeluk gebeurde rond 16.20 uur. Vermoedelijk belandde één van de betrokken auto's door nog onbekende oorzaak in de berm, waarna door een schrikreactie of uitwijkmanoeuvre één van de andere auto's op de verkeerde weghelft terecht kwam. 

Gewonden

Vier ambulances kwamen na het ongeval ter plaatse. Eentje is inmiddels met een gewonde met spoed naar het ziekenhuis. Over eventueel letsel bij andere inzittenden is nog geen duidelijkheid.

De weg is tussen de rotonde bij Tongeren en de A28 bij Nunspeet afgesloten voor verkeer. Er is een omleiding via 't Harde ingesteld.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe