Volledig scherm
Illegaal, zeer zwaar, vuurwerk was de oorzaak van een enorme knal in Epe in de nacht van donderdag op vrijdag. © ANP

Zwaar vuurwerk laat hele straat in Epe wakker schrikken

Bewoners aan de Abraham Kuyperstraat in Epe zijn in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door een luide knal. Rond de klok van 1.30 uur klonk een dusdanig lawaai, dat de politie een onderzoek startte. Het bleek niet te gaan om een explosief of een schot uit een vuurwapen, maar het betrof zwaar vuurwerk.

Door de ontploffing sneuvelde een ruit van een woning. Het vermoeden rees al snel dat het om zwaar vuurwerk ging. Politie-onderzoek wees uit dat vlak voor een huis of mogelijk zelfs tegen een huis in de straat in de wijk Vegtelarij aan, het vuurwerk tot ontploffing is gebracht. 

Zeer zwaar

Omdat de knal zo hard was en het dus waarschijnlijk zeer zwaar - illegaal - vuurwerk is geweest dat tot ontploffing kwam, wil de politie graag in contact komen met getuigen van het voorval. ,,De bewoners van de straat zijn enorm geschrokken. Dit soort vuurwerk kan natuurlijk niet’’, meldt een woordvoerster van de politie.

Tips zijn welkom op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe