1. Zorgen over verdubbeling productie vleesbedrijf Polskamp in Ermelo: ‘We willen toch juist mínder bedrijvigheid?’
  PREMIUM
  8

  Zorgen over verdubbe­ling productie vleesbe­drijf Polskamp in Ermelo: ‘We willen toch juist mínder bedrijvig­heid?’

  Vleesverwerker Polskamp in Ermelo mag zijn productie verdubbelen. Omwonenden vrezen een forse toename van het vrachtverkeer en roepen de gemeente op het besluit te herzien. Maar ook binnen de lokale politiek zijn er zorgen. ,,We hadden toch juist afgesproken dat we mínder zware bedrijvigheid willen op Kerkdennen?’’ zegt Ronald van Veen van de ChristenUnie (CU).
 2. Alle hens aan dek bij dierenambulances door vogelgriep: ganzen vallen bij bosjes uit de lucht, ook in woonwijken
  PREMIUM

  Alle hens aan dek bij dierenambu­lan­ces door vogelgriep: ganzen vallen bij bosjes uit de lucht, ook in woonwijken

  Brandganzen die massaal uit de lucht vallen. Ook midden in woonwijken. Vogelgriep slaat flink om zich heen en dat merken ze bij de dierenambulances. Vrijwilligers draaien overuren om besmette of dode vogels zo snel mogelijk van straat te krijgen om het risico van verdere verspreiding in te dammen. Verontrustende meldingen van dode zoogdieren, zoals elders in het land, zijn er in deze regio nog niet geweest. Dat lijkt een kwestie van tijd.
 1. Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt
  PREMIUM

  Twee opvallende afwezigen op Wereld Muziek Concours, waar Cadenza Twello titel verdedigt

  Met het ontbreken van het Kamper Trompetterkorps en de percussiegroep van Soli Deo Gloria uit Ommen zijn er twee opvallende afwezigen komende zomer tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Maar er ontbreken meer grote namen, zoals harmonie St. Petrus & Paulus uit Wolder, in 2017 winnaar van de concertafdeling harmonie, de koningsklasse van het WMC. Het zich niet goed kunnen voorbereiden als gevolg van corona is de voornaamste reden.
 1. Agenda's kapper en tattooshop bomvol, maar Harderwijk loopt niet massaal door de winkelstraat
  PREMIUM

  Agenda's kapper en tattooshop bomvol, maar Harderwijk loopt niet massaal door de winkel­straat

  Nog tachtig plekken vrij in de Houtwalgarage, geen drommen mensen in de winkelstraten. Harderwijk lijkt nog niet erg gretig bij de openstelling van de winkels. Het horecaplein straalt een doodse stilte uit, terwijl het verder gezellig druk is. De kapper en de tattooshop schrijven de agenda’s met gemak vol. Bij de buren in Ermelo wordt zelfs weer gesmikkeld en gedronken aan restauranttafeltjes.