Een politiehelikopter zoekt naar de 25-jarige man uit Ermelo. Videostill uit tweet chriskok020.
Volledig scherm
Een politiehelikopter zoekt naar de 25-jarige man uit Ermelo. Videostill uit tweet chriskok020. © chriskok020 / Twitter

25-jarige vermiste man uit Ermelo gevonden na grote zoekactie

updateDe vermiste 25-jarige man uit Ermelo waarnaar de politie vanmiddag met een helikopter zocht, is in ongedeerde toestand gevonden. Dankzij Burgernet werd de man even voor 17.30 uur opgespoord. 

De politie sprak van een 'urgente vermissing' vanwege de psychische toestand van de man. Daarom werden een helikopter en Burgernet ingezet in de zoektocht. 

Wijkagent Jelle van Heerikhuize liet weten dat er reden was om aan te nemen dat het welzijn van de man in het gedrang was. ,,Dat heeft een relatie met de actuele psychische toestand van de man." 

Treinen

De man werd gezocht in de omgeving van GGZ-instelling Veldwijk. Dat hij daar ook vandaan zou komen, kon de wijkagent niet bevestigen. Het treinverkeer in Ermelo reed voor de zekerheid stapvoets en luid toeterend door het dorp. Bij Veldwijk springen namelijk relatief vaak mensen voor de trein. 

Ook agenten in politiewagens struinden de omgeving af, onder meer zochten ze bij de met hekken afgezette voormalige vuilstortplaats De Zanderij aan de Oude Telgterweg. 

Waar de man uiteindelijk is gevonden, is niet bekend.

  1. Ermelose docent Lucelle laat zich niet kisten als ze wordt uitgescholden voor aap: 'Ik moest keihard lachen’
    PREMIUM
    Interview

    Ermelose docent Lucelle laat zich niet kisten als ze wordt uitgeschol­den voor aap: 'Ik moest keihard lachen’

    Ze was al docent van het jaar en nu is ze ook ambassadeur van een nieuwe landelijke campagne voor werken in het onderwijs. Na vijf minuten in haar gezelschap snap je waarom. Lucelle Comvalius (46), docent maatschappijleer op het Groevenbeek in Ermelo is één brok passie voor haar vak en de lach is op haar gezicht gebeiteld. Zelfs als ze - zoals laatst - voor aap wordt uitgemaakt op straat.

Veluwe