A28 weer open na kettingbotsing bij Ermelo

Volledig scherm
Kopstaartbotsing tussen zes busjes, een auto en een motor. © Weginspecteur Peter

De A28 is weer open na de ravage vanmorgen ter hoogte van Ermelo. Zes bestelbusjes, een personenauto en een motor botsten daar in de richting Amersfoort op elkaar. Door de kettingbotsing was de A28 vanmorgen dicht.

Bij de botsing zijn geen gewonden gevallen. De materiële schade is groot, zoals op de foto's te zien is.  Het verkeer richting Amersfoort vanuit Zwolle werd omgeleid via Apeldoorn.

Voor de weggebruikers op de A28 betrof de vertraging meer dan dertig minuten. Tussen Ermelo en Strand Nulde stond door het ongeluk zeven kilometer file. Het verkeer daar werd omgeleid via de vluchtstrook. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

  1. Handtekening is mooiste beloning voor jonge figurant bij opnames paardenfilm van Britt Dekker in Ermelo
    PREMIUM
    video

    Handteke­ning is mooiste beloning voor jonge figurant bij opnames paarden­film van Britt Dekker in Ermelo

    Stil zijn, wachten, aanwijzingen opvolgen en je ogen uitkijken. Dat is zo ongeveer de rol van een figurant. In een van de rijhallen van het hippisch centrum van de KNHS zitten er deze dinsdag zo'n tweehonderd op de tribune. Ze kijken hoe presentatrice en YouTubster Britt Dekker op haar paard George haar rondjes rijdt voor de lens van de camera. Ermelo is een paar dagen het decor voor haar nieuwe film Whitestar.

Veluwe