Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Actie Ermelose jongeren: hijs de regenboogvlag voor onze homo's

,,Wij regelen de regenboogvlag, aan u de eer om die te hijsen’’.  Met deze oproep aan het gemeentebestuur wil de Ermelose jongerenraad de lokale homogemeenschap een hart onder de riem steken. 

Het is een reactie op de Nashville-verklaring, waarin orthodoxe christelijke gelovigen een lans breken voor het huwelijk tussen één man en één vrouw. De ondertekenaars spreken zich uit tegen elke andere vorm van seksualiteit. De verklaring heeft veel tegenacties tot gevolg gehad, onder meer door het hijsen van de regenboogvlag, het symbool van de LHTBI-beweging (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen). De jongerenraad wil dat nu ook de gemeente Ermelo met deze vlag gaat zwaaien.   

Onzekerheid en beklemming

,,Tot de grootste verontwaardiging van de Ermelose Jongerenraad is het homohuwelijk, dat al sinds 2001 in de Nederlandse cultuur geïntegreerd is, daarbij in twijfel getrokken. Dit leidt tot ernstige onzekerheid en beklemming voor LHBTI personen, ook in Ermelo’’, schrijft de jongerenraad in een brief die donderdagavond voorafgaand aan de raadsvergadering aan alle raadsleden werd gegeven. ,,Wij gaan er vanuit dat ook de gemeente Ermelo niet wil dat de LHBTI gemeenschap zich vervreemd voelt, maar haar wil verzekeren van erkenning. Dit biedt een uitstekende kans om een flinke stap ‘Dichterbij’ de burger te zetten.’’

De brief is ook naar het college van burgemeester en wethouders gestuurd. Of die op het verzoek ingaan is nog niet bekend. 

Veluwe