Volledig scherm
Deze auto met twee inzittenden raakte van de weg en belandde in de sloot. © NewsUnited/Damian Ruitenga

Auto via vangrail de sloot in langs snelweg A28 bij Ermelo

De vangrail kon ze niet stoppen, maar ze kwamen met de schrik vrij. De auto van een tweetal weggebruikers - en hun honden - raakte vrijdagavond van de weg bij Ermelo. 

Brandweer en politie gingen met spoed naar de plek in de buurt van Ermelo na de melding ‘auto in de sloot’ langs snelweg A28. De inzittenden hadden geluk bij een ongeluk. Ze kunnen hun avontuur ‘zonder noemenswaardig letsel’ navertellen, laat de brandweer via Twitter weten. Ook de 2 honden in de auto bleven ongedeerd. 

De foto laat zien dat het geen ‘gewoon’ ongeluk is. De vangrail ving de eerste klap op, maar kon niet alles aan. De wagen belandde in de sloot, waar bovendien water in stond op dat moment.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe