Volledig scherm
Handhavers in Ermelo kwamen een nogal overbeladen aanhanger tegen. © Handhaving Ermelo

Bestuurder met overbeladen aanhanger op de bon in Ermelo: ‘Had moeite om een drempel over te komen’

Een automobilist is gisteren op de bon geslingerd in Ermelo. Er bleek van alles mis met zijn aanhanger.

De handhavers kwamen tijdens een surveillance een auto met aanhanger tegen die met een slakkengangetje over de weg reed. Wat bleek? Op de aanhanger stond een pallet met enkele tientallen grindzakken. ,,De banden waren plat en de combinatie had moeite om een drempel over te komen,’’ aldus één van de handhavers. 

In samenwerking met de politie werd de auto langs de kant van de weg gezet. Na onderzoek kwam naar voren dat de aanhanger niet eens de weg op mocht. Het gewicht van de grindzakken betrof zo’n 1000 kilo en dat met het gewicht van de aanhanger zelf kwam het trekgewicht op zo’n 1750 kilo uit. Veel meer dan wettelijk was toegestaan. De aanhanger was bovendien niet voorzien van een hulpkoppeling en er was ook geen stroom aangesloten.

De bestuurder kreeg voor de overtreding een forse bekeuring.

  1. Buurt hangt spandoeken op in protest tegen migrantenhotel in Harderwijk: ‘Wat zijn de gevolgen voor ons?’
    PREMIUM

    Buurt hangt spandoeken op in protest tegen migranten­ho­tel in Harderwijk: ‘Wat zijn de gevolgen voor ons?’

    Ze zijn bang voor de gevolgen die het huisvesten van ongeveer 200 arbeidsmigranten in hun buurt met zich meebrengt. Over het nog te bouwen migrantenhotel aan de Goede Reede, op de grens van Harderwijk met Ermelo, is daarom volgens buurtbewoners het laatste woord nog niet gezegd. Ze hebben zich als actiecomité verenigd onder de naam ‘geengoedidee’. Eerste wapenfeit: spandoeken in de straat.

Veluwe