Volledig scherm
Handhavers in Ermelo kwamen een nogal overbeladen aanhanger tegen. © Handhaving Ermelo

Bestuurder met overbeladen aanhanger op de bon in Ermelo: ‘Had moeite om een drempel over te komen’

Een automobilist is gisteren op de bon geslingerd in Ermelo. Er bleek van alles mis met zijn aanhanger.

De handhavers kwamen tijdens een surveillance een auto met aanhanger tegen die met een slakkengangetje over de weg reed. Wat bleek? Op de aanhanger stond een pallet met enkele tientallen grindzakken. ,,De banden waren plat en de combinatie had moeite om een drempel over te komen,’’ aldus één van de handhavers. 

In samenwerking met de politie werd de auto langs de kant van de weg gezet. Na onderzoek kwam naar voren dat de aanhanger niet eens de weg op mocht. Het gewicht van de grindzakken betrof zo’n 1000 kilo en dat met het gewicht van de aanhanger zelf kwam het trekgewicht op zo’n 1750 kilo uit. Veel meer dan wettelijk was toegestaan. De aanhanger was bovendien niet voorzien van een hulpkoppeling en er was ook geen stroom aangesloten.

De bestuurder kreeg voor de overtreding een forse bekeuring.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe