Zanger Jos Jongeling kende de theaterzaal van De Dialoog in Ermelo als zijn broekzak, met een gevoel van heimwee hoort hij de sloopmachines het pand afbreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Zanger Jos Jongeling kende de theaterzaal van De Dialoog in Ermelo als zijn broekzak, met een gevoel van heimwee hoort hij de sloopmachines het pand afbreken. © Ruben Schipper Fotografie

Blinde zanger Jos Jongeling uit Ermelo: ‘Ik zie de zitkuil in de oude Dialoog nog zo voor me’

Sloopmachines zijn maandag begonnen met het neerhalen van muren van - een deel van - het theater De Dialoog in Ermelo. Voor de blinde zanger en muzikant Jos Jongeling (71) verdwijnt er een wereld aan herinneringen. Gelukkig is er goed nieuws: er komt een gerenoveerd theater voor terug op dezelfde plek.

 1. Ermelo eist afbreken illegale panden in hoofdpijndossier rond pallethandel Ten Hove
  PREMIUM

  Ermelo eist afbreken illegale panden in hoofdpijn­dos­sier rond pallethan­del Ten Hove

  Pallethandel Ten Hove in Ermelo staat met de rug tegen de muur. Het bedrijf moet van de gemeente Ermelo binnen acht weken zes illegaal gebouwde panden op zijn terrein aan de Haspel afbreken. Ook moet het onder druk van dwangsommen binnen zes weken de opslag van pallets in de open lucht stoppen. De gemeente is bovendien gestopt met een onderzoek naar de haalbaarheid van verplaatsing van het bedrijf.
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Video van de Dag | Spectaculaire luchtbeelden: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieauto
  Play

  Video van de Dag | Spectacu­lai­re luchtbeel­den: man vlucht twee (!) keer in gestolen politieau­to

  7 mei

Veluwe