Het jonge overvalsduo werd gearresteerd bij Van der Valk Vianen
Volledig scherm
Het jonge overvalsduo werd gearresteerd bij Van der Valk Vianen © 112mediautrecht

‘Bonny’ (19) uit Ermelo wil na overvalreeks op supermarkten haar leven beteren

Ze werd poedelnaakt gearresteerd bij een Van der Valk-hotel in Vianen als verdachte van een reeks overvallen, is inmiddels bevallen van een dochter en wil haar leven nu beteren. Maar tegen Lindsay W. (19) uit Ermelo werd deze week voor de rechtbank in Utrecht voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden voorwaardelijk en 50 uur leerstraf geëist.

Lindsay en haar vriend Jesse K. (18) uit Voorst beroofden in oktober en november  vorig jaar in tien dagen tijd vijf supermarkten in Nijkerk, Den Dolder, Hilversum, Bussum en Vianen. Met een groot mes dwong de jongen de caissières het geld uit de kassa te geven. Het koppel kreeg al snel de bijnaam Bonnie en Clyde, naar de jonge Amerikaanse bankrovers uit de jaren 30. Tijdens de rooftocht van tien dagen maakten Lindsay en Jesse volgens het OM duizenden euro’s buit bij hun rooftocht langs de supermarkten.

Uiteindelijk liepen ze tegen de lamp toen ze werden herkend bij een hotel in Vianen. De twee werden poedelnaakt van hun hotelbed gelicht door een arrestatieteam. In de hotelkamer werd een mes gevonden. Lindsay was toen net zwanger.

Jesse K. werd al veroordeeld tot een jaar jeugddetentie voor zijn aandeel. Uit de verklaringen van de caissières bleek dat zij heel bang voor de overvaller waren. Twee van hen hebben verklaard dat dit gevoel de rest van hun leven voelbaar blijft.  Lindsays zaak kwam in mei voor rechter, maar haar zaak werd weer uitgesteld omdat haar advocaat Jesse als getuige wilde verhoren.

Lindsay zei wel dat de gebeurtenissen erg heftig moeten zijn geweest voor de slachtoffers. Haar advocaat vroeg vrijspraak wegens ‘flinterdun bewijs’.

 Op dinsdag 24 september doet de rechter uitspraak.

Overval op Jumbo aan Molenplein in Nijkerk
Volledig scherm
Overval op Jumbo aan Molenplein in Nijkerk © William Harthoorn
  1. Directeur eendenslachterij Ermelo wil desnoods knokploeg inzetten om activisten te weren: ‘We moeten zelf actie ondernemen’
    update

    Directeur eenden­slach­te­rij Ermelo wil desnoods knokploeg inzetten om activisten te weren: ‘We moeten zelf actie ondernemen’

    De directeur van eendenslachterij Duck-to Tomassen in Ermelo zet alles op alles om zijn bedrijf in de toekomst te beschermen tegen dierenactivisten. Hij wil desnoods een knokploeg inzetten om te voorkomen dat er weer zoiets gebeurt als afgelopen week. Dat zegt Gertjan Tomassen drie dagen na de brand bij zijn eendenslachterij. ,,Als de daders na twee weken weer vrij rondlopen, moeten we zelf actie ondernemen.’’

Veluwe