Foto ter illustratie: Cobra 6-pijlen en nitraten.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: Cobra 6-pijlen en nitraten. © Politie

Broers uit Harderwijk verkopen vuurwerkbommen aan politieagente: ‘Blij dat ik ben gepakt’

In de kelderbox die hoort bij de flatwoning van de broers H. (22) en M.F. (25) uit Harderwijk zijn in december 2020 honderden nitraten gevonden na een undercoveractie. Levensgevaarlijke bommen, stelt justitie: ,,Als er één ontploft, kan alles ontploffen.” Tegen de broers is vanmiddag een forse taakstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

3 reacties

 • leo Smits

  4 maanden geleden
  Komen ze er tóch weer mooi mee weg. Belachelijke vertoning weer van rechtsgang.
 • margien proper

  4 maanden geleden
  Verzachtende omstandigheden !!! Kijken naar de "mens" , die erachter zit ! Tot op zekere hoogte , correct ! """Oordeel en gij zult geoordeeld worden""" Bijbels begrip !!! Goed om de gevolgen te doorzien !!! Dat schrikt , beter af , dan gevangenis-straf !!??!! Kunt soms beter in gevangenis , zitten , dan in verzorgingshuis !!! Daar is ""chronisch""personeels-gebrek !!!
 • J wolters

  4 maanden geleden
  D66 rechter
 1. In tuin van natuurliefhebber Caroline leven dieren die je bijna nergens meer ziet: ‘Doe blijkbaar toch iets goed’
  PREMIUM
  video
  1

  In tuin van natuurlief­heb­ber Caroline leven dieren die je bijna nergens meer ziet: ‘Doe blijkbaar toch iets goed’

  Caroline van de Burgt uit Heerde heeft last van natuurlijke verzamelwoede. Elke ijsvogel of gouden kever in haar tuin voelt als een overwinning voor de natuur en daarom legt ze de dieren op dit stukje aarde geen strobreed in de weggelegd om te kunnen floreren. Daar moeten er meer van zijn, dacht Stichting Landschapsbeheer Gelderland, die haar benoemde tot ambassadeur biodiversiteit.

Veluwe