Brutale inbreker babbelt met bejaarde bewoonster, komt terug en steelt geld en gouden armband

VideoEen 84-jarige inwoonster van Ermelo kreeg op 16 februari te maken met een wel heel erg brutale inbreker, zo was dinsdagavond te zien in het televisieprogramma Opsporing Verzocht

De man verkende eerst haar woning aan de Harderwijkseweg, werd betrapt door de dame, maakte een praatje met haar en kwam vervolgens terug om haar portemonnee en een gouden armband te stelen.

De inbreker is haarscherp te zien op beelden van een bewakingscamera. Die legde de man vast terwijl hij de situatie verkent en daarna binnen rondsluipt. Hij zoekt boven in de woning naar een buit, maar vindt kennelijk niets van zijn gading. Tussendoor gaat de man even naar buiten, wat de bewoonster alarmeert. Die gaat kijken bij de voordeur.

Screenshot video Opsporing Verzocht
Volledig scherm
Screenshot video Opsporing Verzocht © Opsporing Verzocht

Niet vluchten, maar babbelen

De inbreker slaat merkwaardig genoeg niet op de vlucht, maar knoopt een babbeltje aan met de dame. Hij zegt dat er van alles gaande is buiten en dat hij alles ‘in de gaten houdt’. De bewoonster gaat weer naar binnen, waarna de inbreker voor de tweede keer haar woning binnendringt. Ditmaal vindt hij wel iets van zijn gading: een portemonnee en een gouden armband, die de bewoonster erg dierbaar is.

De inbreker gaat er vandoor na zo’n anderhalf uur in en rond de woning te zijn geweest.

Mensen die weten of vermoeden wie de man op de videobeelden is, wordt dringend verzocht zich te melden. Dat kan telefonisch, via de Politie Opsporingstiplijn (0800 - 6070) en Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000).

Veluwe