Buurt demonstreert tegen windmolens in Ermelo: ‘Hopen dat gezond verstand boventoon gaat voeren’

Met video‘Geen windmolens in Horst en Telgt!’ Dat staat op borden en spandoeken waarmee tientallen omwonenden demonstreren voor het gemeentehuis in Ermelo. Ze verzetten zich tegen de komst van een windpark in hun ‘achtertuin’. Ze zien liever een alternatief, bijvoorbeeld een zonnepark. Maar de kans dat de plannen nu nog gewijzigd worden, lijkt klein. „Alles wat we inbrengen wordt van tafel geveegd.”

4 reacties

 • R. Gerritsen

  2 maanden geleden
  Inwoners van Horst en Telgt hebben zelf het plan opgevat om windmolens te plaatsen. Nu de provincie dat overneemt zijn de rapen gaar!
 • Aalt Posthouwer

  2 maanden geleden
  Niemand wil verandering, maar vergeten dat ze zelf op "boerengrond" wonen. In zulke geval mensen misschien maar laten kiezen óf ze zelf voor je stroomvoorziening wilt zorgen of denken aan de toekomst. Zonnepanelen op de grond is voor landje als NL toch verspilling
 • Ensar Arı

  2 maanden geleden
  Ik weet niet, maar ik heb veel liever 7 windmolens in mijn buurt dan zo'n foeilelijke zonnepark. Ik rijd elke dag langs zo'n zonnepark en het ziet er niet uit. Maar dan heb ik liever dat dan helemaal niets. Voorkeur gaat wel naar windmolens. Dat zijn gewoon prachtdingen.
 • Marinus Visser

  2 maanden geleden
  Wel decadent willen leven, met stroom en alles maar er niets voor over te hebben als het gaat om verduurzaming. Typisch. Willen we op hetzelfde welvaartsniveau blijven leven zonder de planeet volledig uit te wonen, zullen we water bij de wijn moeten doen.