De autobrand aan de Wielewaal is de zoveelste in een lange rij.
Volledig scherm
De autobrand aan de Wielewaal is de zoveelste in een lange rij. © Persbureau Heitink/ Tim van Donkersgoed

Buurt in Ermelo wordt weer eens opgeschrikt door een autobrand

Bewoners van de Wielewaal in Ermelo werden vannacht opgeschrikt door een autobrand. De melding kwam rond 01.45 uur binnen bij de brandweer. Ermelo wordt vaker opgeschrikt door autobranden en vernielingen aan auto's.

Op het moment dat de politie arriveerde bij de brand, sloegen de vlammen uit de voorkant van de elektrische auto die op een parkeerplaats stond voor een appartementencomplex.

Agenten hebben daarop meteen een aantal bewoners wakker gemaakt en naar buiten gehaald. De brandweer had de brand na aankomst snel onder controle.

Meerdere branden

De politie heeft direct meerdere buurtbewoners gesproken en vroegen of zij iets hadden gezien. Één van de bewoners heeft dashcambeelden overhandigd die wellicht uitsluitsel bieden over de oorzaak. 

Hert is niet voor het eerst dat er in Ermelo auto’s uitbranden of vernield worden. Op 6 maart jongstleden brandden anderhalve kilometer verderop aan de Retiefstraat twee auto’s uit en op 2 januari brandde er aan de Klaverkamp  een auto uit.

Branden en vernielingen

Daarnaast vonden er in november 2017februari 2018mei 2018 en juli 2019  autobranden en vernielingen aan voertuigen plaats, met name aan de nabijgelegen Sportlaan.

Of de brand van vannacht past in een rij van vernielingen en brandstichtingen, wordt door de politie onderzocht.

Veluwe