Volledig scherm
PREMIUM
Het zwembad van ’s Heeren Loo in Ermelo gaat na vrijdag dicht. © ’s Heeren Loo

Cliënten ’s Heeren Loo Ermelo kunnen niet meer het zwembad in

Ongeveer tweehonderd cliënten van de instelling ’s Heeren Loo in Ermelo kunnen vanaf vrijdag voor hun - veelal wekelijkse - zwemoefeningen niet meer terecht in het bad met speciale voorzieningen voor gehandicapten. Het bad gaat plotseling en per direct dicht.

Pas een paar dagen geleden kregen de ouders en verzorgers van de cliënten die gebruikmaken van het zwembad een korte brief van directeur Rianne van Eijk, waarin de sluiting wordt aangekondigd. Daarin staat ook dat ‘een goede, andere invulling van de beweegvraag’ moet worden gevonden voor de cliënten die nu gebruikmaken van het zwembad. ‘In januari bekijken de bewegingsagogen wat mogelijk is en past voor onze cliënten’,  schrijft Van Dijk. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe