Hans de Haan (l.), Dian van den Heuvel (m.) en Frits Smit in een toiletgebouw van camping De Kriemelberg in Ermelo dat alvast coronaproof is gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans de Haan (l.), Dian van den Heuvel (m.) en Frits Smit in een toiletgebouw van camping De Kriemelberg in Ermelo dat alvast coronaproof is gemaakt. © Ruben Schipper Fotografie

Corona Adviespunt moet Veluwse recreatieondernemers behoeden voor overhaaste beslissingen

De kans is groot dat de coronacrisis meerdere Veluwse campings en vakantieparken de kop gaat kosten. Met de inzet van een Corona Adviespunt voor recreatieondernemers proberen de provincie Gelderland en elf Veluwse gemeenten een bloedbad te voorkomen. 

De recreatiesector wordt hard getroffen door de coronacrisis. Zoals het er nu naar uitziet, mogen campings pas op 1 juli weer helemaal open. Reden hierachter is dat de gedeelde sanitaire voorzieningen voorlopig gesloten moeten blijven. Parken die huisjes verhuren hebben in principe geen last van die maatregel, maar ook deze bedrijven ontkomen niet aan de malaise. Het gros van de gasten bleef de afgelopen weken immers weg. 

Veluwe