Volledig scherm
Walinda de Jong in perfecte harmonie met Crescendo. © Natalie Overkamp

Crescendo in Ermelo doet aan klantenbinding

Het was vooraf de vraag of de Chr. Harmonie Crescendo uit Ermelo het succes van vier jaar Maestro concerten kon overtreffen met het nieuwe Améézing concert. De Maestro concerten hadden immers de harten van velen gewonnen en trok volle zalen. 

Zaterdagavond liep het Kerkelijk Centrum in Ermelo wederom vol. Het tot bruin café omgebouwde voorste gedeelte bleek veel te klein en er moesten snel tafels worden bijgezet. Het concert overtrof alle verwachtingen. Harmoniemuziek in combinatie met goede zangers en zangeressen bleek een gouden greep. Het publiek reageerde door massaal mee te zingen met Abba songs en het Halleluja, meesterlijk gezongen door Amber van Dijk, ontroerde velen. 

Het absolute hoogtepunt vond vlak voor de pauze plaats. Bij de eerste tonen van de Sound of Music gingen de vele aanwezige vrouwen compleet uit hun dak. Jeugdsentiment in het kwadraat. Ook na de pauze kreeg dirigent Ronald Slager niet alleen zijn orkest mee maar ook de zaal. Het enthousiasme van Slager en bijvoorbeeld de pure klasse van zangeres in wording, Walinda de Jong, zorgde er voor dat het dak er af ging waarbij Crescendo zich muzikaal ook zeker liet gelden. Na afloop waren de meningen unaniem: dit verdient navolging want zang en harmoniemuziek werden perfect verenigd.

 1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
  PREMIUM

  Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

  Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”
 2. Politie valt drugspand binnen na schietincident tussen familieleden in Ermelo: ‘Agenten stonden met mitrailleurs in de straat’
  PREMIUM
  Video en Update

  Politie valt drugspand binnen na schietinci­dent tussen familiele­den in Ermelo: ‘Agenten stonden met mitrail­leurs in de straat’

  Zwaarbewapende politieagenten zijn al twee dagen actief bij een bedrijfsloods in Ermelo. Gistermiddag werd een inval bij een loods gedaan van het bedrijf Baltex aan de Veldzichtweg. De inval werd gedaan nadat twee familieleden, een man van 82 en een man van 57, ruzie hadden. Daarbij werd de 57-jarige man in zijn been geschoten.

Veluwe