De auto liep forse schade op door de botsing met een damhert.
Volledig scherm
De auto liep forse schade op door de botsing met een damhert. © Rijkswaterstaat

Damhert doodgereden op de A28

Een damhert dat vanochtend op de A28 werd aangereden, heeft dat niet overleefd. Het dier is door een jachtopziener opgehaald.  De auto waarmee het dier in aanraking kwam, raakte zwaar beschadigd geraakt.

 1. Sportcommentator Evert ten Napel uit Ermelo: ‘De dood van je kind slijt nooit’
  PREMIUM
  video

  Sportcom­men­ta­tor Evert ten Napel uit Ermelo: ‘De dood van je kind slijt nooit’

  Als sportcommentator van de NOS deed Evert ten Napel verslag van vrijwel elk groot sportevenement en zag hij menig sporter lijden. Zelf voelde de 77-jarige Ermeloër, wiens boek over het leven achter de microfoon dinsdag verschijnt, ook pijn. Zo overleed zijn zoontje Henk-Jan aan wiegendood. ,,Er zijn mensen die zeggen: ‘dat slijt wel’. Onzin. De dood van je kind slijt nooit.” Een gesprek over ambities, ijdeltuiterij en het onvermijdelijke afscheid.
 2. Ermelo eist afbreken illegale panden in hoofdpijndossier rond pallethandel Ten Hove
  PREMIUM

  Ermelo eist afbreken illegale panden in hoofdpijn­dos­sier rond pallethan­del Ten Hove

  Pallethandel Ten Hove in Ermelo staat met de rug tegen de muur. Het bedrijf moet van de gemeente Ermelo binnen acht weken zes illegaal gebouwde panden op zijn terrein aan de Haspel afbreken. Ook moet het onder druk van dwangsommen binnen zes weken de opslag van pallets in de open lucht stoppen. De gemeente is bovendien gestopt met een onderzoek naar de haalbaarheid van verplaatsing van het bedrijf.

Veluwe