Volledig scherm
Nikki en Richard Taal vinden het heerlijk om weer te kunnen fietsen op de duo-fiets. © Rob Voss

Dankzij geslaagde actie fietst Nikki weer op haar duo-fiets

ERMELO / ZWOLLE / LELYSTAD – Vrolijke gezichten in Ermelo dinsdagmiddag. Nikki Taal (18) kreeg van leverancier Welzorg de duo-fiets terug. „Toen de fiets werd gebracht ging Nikki er gelijk opzitten. Ze laat de fiets niet meer los. We hebben er een kwartiertje op gereden, de regen gooide een beetje roet in het eten”, zegt vader Richard Taal.

Welzorg had als extraatje een fietsbel en fietstas op de duo-fiets van het meisje met het syndroom van Down gedaan. Als klap op de vuurpijl wordt het onderhoud en de verzekering voor de fiets betaald door de gemeente Ermelo. „Na interne discussies was dit toch mogelijk. Het plaatje is nu compleet”, vertelt een blije Richard.

Enkele weken geleden moest de duo-fiets ingeleverd worden bij leverancier Welzorg. Door een verhuizing van Nikki van het ouderlijk huis in Lelystad naar een instelling van 's Heeren Loo in Ermelo kreeg ze te maken met een andere geldpot en werd de fiets niet meer vergoed.

De duo-fiets stond slechts enkele weken bij Welzorg omdat de Zwolse huisarts Marco Blanker een inzamelingsactie begon. De benodigde 6000 euro was snel binnen. Dankzij een gulle gever die een groot bedrag overmaakte, werd het bedrag vorige week gehaald.

Veluwe