Volledig scherm
Jeffrey en Melanie Stal. Foto Bram van de Biezen

Deel winst Ermelose kledingwinkel naar goede doelen

ERMELO - Ze hebben hun kantoor in huis, kleding kan via de webshop besteld worden. Jeffrey Stal (26) en zijn jongere zus Melanie (19) zijn op 6 juni hun eigen online kledingwinkel begonnen.

Op 23 september is de website gelanceerd. Maar het is niet zomaar een webshop. Vijftien procent van de winst gaat naar hun zelfgekozen projecten.

Hun vader, moeder en oudste broer wonen in Zwitserland. Melanie woonde zes jaar in Zürich, naar eigen zeggen een grote stad met veel zakenlui. ,,Ik ben teruggegaan omdat de mensen daar anders zijn en stugger zijn dan hier. Daar draaide alles om geld en status.''

Jeffrey heeft een jaar in Zwitserland gewerkt. ,,Voor veel mensen is geld belangrijk, maar daar was het nog iets erger dan hier'', merkte hij. ,,Je moet geld hebben om te kunnen leven, maar ik wil dat combineren met het weggeven van spullen. Met Let Hope Rise willen we wat doen voor mensen die vergeten worden of niks hebben. Ons logo heeft een anker en dat staat voor hoop. Die hoop willen wij mensen geven'', vertelt hij.

Het eerste project dat ze steunen, is een verzorgingstehuis in Ermelo. Ze willen de ouderen daar laten zien dat zij ertoe doen, om zo eenzaamheid onder de senioren tegen te gaan.

www.lethoperise.nl

Veluwe