Dertig maanden eis voor ontucht Ermeloër met drie 14-jarige meisjes, maar verdachte onvindbaar

,,Deze man laat een spoor van vernieling achter. Hij ziet jonge meisjes als een soort voorwerp waarop hij zijn lusten kan botvieren. Het is te schokkend voor woorden”, aldus de officier van justitie donderdagmiddag in Zutphen tijdens een ontuchtzaak. De verdachte, een 27-jarige man uit Ermelo, schitterde door afwezigheid. Het is onbekend waar hij zich bevindt. 

Vanwege de oudheid van enkele zaken en in het belang van de slachtoffers, die wel op de zitting waren, besloot de rechtbank om de behandeling zonder de verdachte door te zetten. Volgens het Openbaar Ministerie pleegde de Ermelose verdachte met drie 14-jarige meisjes ontucht. Dat gebeurde in onder meer Putten en Nunspeet. De feiten zouden zijn gepleegd tussen april 2013 en april 2018. 

Vermoeden meer slachtoffers

In alle gevallen zou de verdachte drugs hebben gebruikt om de meisjes zover te krijgen dat ze seks met hem wilden. De verdachte, die wel door de politie werd gehoord, ontkende seks met de meisjes te hebben gehad. Bij een van de slachtoffers was de verdachte, die toen geen onderdak had, zelfs een tijdje in huis genomen. De officier daarover: ,,Schrijnend om te zien hoe iemand zo misbruik van de gastvrijheid van mensen maakt.” De officier merkte op dat hij sterk het vermoeden heeft dat de verdachte veel meer slachtoffers heeft gemaakt. Hij wees verder op het berekenende karakter van de verdachte, die precies wist hoe hij de meisjes zover kon krijgen. 

Enorme impact

De drie slachtoffers maakten gebruik van het spreekrecht en daaruit werd duidelijk welke enorme impact het misbruik heeft gehad en nog lange tijd zal hebben. Door de slachtoffers werden schadevergoedingen, oplopend tot 30.000 euro, ingediend. De officier van justitie kon zich daar op hoofdlijnen wel in vinden. Voor het bewijs gebruikt hij de aangiften en getuigenverklaringen. Zijn eis: dertig maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Uitspraak 31 oktober.

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe