Dit is thuiszorgmedewerkster Ria in het weekend: dan traint ze hulphonden zoals Sandor

weekendjobJe hebt Geloof, je hebt Hoop en je hebt Liefde. Ria Sikkema uit Ermelo heeft samen met haar man Rob een hoopje Hoop onder zich. Beiden zorgen zij voor aspirant-hulphond Sandor. En ze hopen, geloven dat deze jonge hond uit gaat groeien tot lepeltjesopraper, gordijnendichttrekker, koelkastopener, jasuittrekker, liefdevol maatje, kortom een hulphond voor mensen met een fysieke beperking.

Door de week werk je voor de baas. Zet je ’s avonds de wekker en prop je ’s ochtends vier boterhammen in je blauwe broodtrommel. Elastiekje eromheen. Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag. En dan is het weekend; je hobby wordt je werk. Je bent scheidsrechter bij het voetbal, lotusslachtoffer bij de EHBO, trekt de balletjes bij de bingo. Leuk. Weekend.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe