Volledig scherm
© Thinkstock

Drie verdachten inbraak nog vast

ERMELO - Van de vier verdachte Amsterdammers van de inbraak in een telecomzaak in Ermelo, is er eentje weer op vrije voeten. De andere drie zitten zeker nog veertien dagen vast.

Het viertal (drie mannen van 22 jaar en eentje van 18) zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft geoordeeld dat een 22-jarige verdachte niet langer hoeft vast te zitten. Wat daarbij de overweging is geweest, kan de woordvoerder van de rechtbank Gelderland in Zutphen niet zeggen. "Dat neemt niet weg dat hij verdachte in deze zaak blijft."

In de vroege zaterdagochtend van afgelopen weekend sloegen de inbrekers hun slag bij Van Zaanen Telecom aan de Dorpsstraat in Ermelo. Op camerabeelden is te zien dat de inbrekers in zeven minuten tijd de deuren met koevoeten forceren. Eenmaal binnen slaan ze de vitrines aan diggelen en graaien apparatuur mee. Ook toestellen van klanten op het bureau verdwijnen, evenals de persoonlijke MacBook van medewerker Jamal Hadou.

Een overbuurman noteerde het kenteken van de vluchtauto, waardoor de politie na een korte achtervolging de verdachten kon aanhouden op de rijksweg A28.

Veluwe