De Ermelose drugschauffeur Jan B. (53) zou samen met anderen betrokken zijn bij de smokkel van 870 kilo cocaïne uit de Rotterdamse haven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ermelose drugschauffeur Jan B. (53) zou samen met anderen betrokken zijn bij de smokkel van 870 kilo cocaïne uit de Rotterdamse haven. © Openbaar Ministerie/Felix Guerain

‘Drugschauffeur’ Jan B. (53) uit Ermelo woest over celstraf: ‘Niet normaal dat ons rechtssysteem dit toelaat’

Hij is woest. De celstraf die hij vandaag kreeg voor het vervoeren van drugscontainers is ‘belachelijk hoog’, vindt Ermeloër Jan B.. De 53-jarige chauffeur gaat in beroep tegen zijn veroordeling van vier jaar. Daarbovenop moet hij nog anderhalf jaar uitzitten van een straf in Noorwegen. ,,Ik ben diep teleurgesteld.”

22 reacties

 • Julius Bruins

  2 maanden geleden
  Dus Jan B. vindt zelf ook dat deze straf veel te laag is en dat een levenslange gevangenisstraf in een werkkamp ergens ver weg in Siberië meer op zijn plaats is? Bloemen voor deze man die hiermee de softe strafmaat van Nederland aan de kaak stelt.
 • R Hop

  2 maanden geleden
  Jan,die 4 jaar is een lachertje met al die ritjes die je al gedaan heb naar Scandinavië;) enz
 • Henk Bartelds

  2 maanden geleden
  '224 mensen vonden in 2018 de dood door drugs die wettelijk verboden zijn, de illegale drugs. 98,9% van het aantal doden door alcohol, tabak en drugs is dus toe te schrijven aan de legale middelen alcohol en tabak. 1,1% is toe te schrijven aan de illegale middelen zoals heroïne, cocaïne, XTC, amfetamine en GHB.' 'De rijkste Nederlander? Dat is traditiegetrouw Heineken-erfgenaam Charlene de Carvalho-Heineken, blijkt uit de gisteravond verschenen Quote 500.' ‘Dat laat ons rechtssysteem toe.'
 • Norm Jamanika

  2 maanden geleden
  Sorry hoor maar wat een land Nederland. Dat hier nog rechten hebt tot spreken als je al veroordeeld bent voor een zwaar misdrijf. Hij mag blij wezen dat hij niet in China of Thailand zit. Hij anders gewoon de doodstraf gekregen.
 • J. van den Brink

  2 maanden geleden
  Toen onze Jan een jantje was.... Aanpakken, zowel in strafmaat als na de vrijlating