Volledig scherm

DVS’33 Ermelo winnaar Veluwecup

PUTTEN - DVS’33 Ermelo is winnaar geworden van de Veluwecup. De Ermelose derdedivisionist versloeg hoofdklasser Dovo uit Veenendaal met 2-1, nadat SDC Putten op woensdag al was verslagen (0-5).

De Ermeloërs namen na elf minuten de leiding door een treffer van Maurice de Ruiter. De spits scoorde uit de rebound, nadat Mohammed el Haydar de paal had geraakt.

De Veenendalers kwamen op gelijke hoogte door Serhat Koc, die een foutje van Kay Velda afstrafte. De tweede helft scoorde oud-DVS’er Leon Toonen bijna tegen zijn oude club, maar het aluminium stond een treffer in de weg. De Ruiter raakte namens DVS de lat, waarna invaller Isa Kiziler in de laatste minuut toch nog voor de Ermelose zege en daarmee toernooiwinst zorgde.

SDC Putten werd derde door SDV Barneveld met 3-0 te verslaan door twee treffers van Justin van Groen en een goal van Joost Heerschop. Spits Rocco Keizer raakte al na vijf minuten geblesseerd aan zijn jukbeen bij een kopduel en moest na afloop naar het ziekenhuis.

Veluwecup:
DVS’33 Ermelo - Dovo 2-1 (1-1). 11. Maurice de Ruiter 1-0, 41. Serhat Koc 1-1, 90. Isa Kiziler 2-1.
SDC Putten - SDV Barneveld 3-0 (1-0). 37. Justin van Groen 1-0 (strafschop), 65. Van Groen 2-0, 85. Joost Heerschop 3-0.

 1. Een bijbelambulance, mag dat?
  PREMIUM

  Een bij­be­lam­bu­lan­ce, mag dat?

  Jezus leeft! staat op de ambulance. De blauwe sterren met een wit esculaap zijn vervangen door blauwe kruizen met Jezus redt in een klein letterkorps. Verder lijkt de ‘Bijbelbus’ sprekend op een echte ziekenauto. Links en rechts zieltjes winnend rijdt evangelist Joop van Ooijen ermee door Nederland. De ambulance duikt straks overal op. In Zeewolde, in Zwolle en de biblebelt – waarschuwt Van Ooijen. Op alle plekken namelijk waar ‘Jezus leeft’ als politieke partij bij de raadsverkiezingen een duwtje moet krijgen.
 2. Boom velt auto en badkamer in Ermelo, 
de kippen overleven avontuur
  Video

  Boom velt auto en badkamer in Ermelo, de kippen overleven avontuur

  Veel lawaai en een harde klap. En toen lag de grote eikenboom aan de Suikerbakker, vlakbij de kruising met de Hamburgerweg om. Heidi van Steeg staat aangeslagen te kijken hoe boomverzorgers haar tuintje met een zaagmachine weer boomvrij maken. Onder een afdakje, verscholen onder de dikke stam, staat haar auto. ,,Die heb ik net anderhalve week. Hij is wel allrisk verzekerd, maar toch. Alle afdakjes zijn kapot, de uitbouw met daarin mijn badkamer en ook het kippenhok. Ik hoop dat de kippen in het nachthok zaten; ik weet niet of ze nog leven."

Veluwe