Volledig scherm

DVS’33 Ermelo winnaar Veluwecup

PUTTEN - DVS’33 Ermelo is winnaar geworden van de Veluwecup. De Ermelose derdedivisionist versloeg hoofdklasser Dovo uit Veenendaal met 2-1, nadat SDC Putten op woensdag al was verslagen (0-5).

De Ermeloërs namen na elf minuten de leiding door een treffer van Maurice de Ruiter. De spits scoorde uit de rebound, nadat Mohammed el Haydar de paal had geraakt.

De Veenendalers kwamen op gelijke hoogte door Serhat Koc, die een foutje van Kay Velda afstrafte. De tweede helft scoorde oud-DVS’er Leon Toonen bijna tegen zijn oude club, maar het aluminium stond een treffer in de weg. De Ruiter raakte namens DVS de lat, waarna invaller Isa Kiziler in de laatste minuut toch nog voor de Ermelose zege en daarmee toernooiwinst zorgde.

SDC Putten werd derde door SDV Barneveld met 3-0 te verslaan door twee treffers van Justin van Groen en een goal van Joost Heerschop. Spits Rocco Keizer raakte al na vijf minuten geblesseerd aan zijn jukbeen bij een kopduel en moest na afloop naar het ziekenhuis.

Veluwecup:
DVS’33 Ermelo - Dovo 2-1 (1-1). 11. Maurice de Ruiter 1-0, 41. Serhat Koc 1-1, 90. Isa Kiziler 2-1.
SDC Putten - SDV Barneveld 3-0 (1-0). 37. Justin van Groen 1-0 (strafschop), 65. Van Groen 2-0, 85. Joost Heerschop 3-0.

Veluwe