Actiegroepen als Animal Rights demonstreerden meermalen bij eendenslachterij Tomassen Duck-To. De slacht moet stoppen, vinden ze, uit argument van dierenwelzijn. Nu stelt het bedrijf dat de gemeente Ermelo dierenleed dreigt te veroorzaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Actiegroepen als Animal Rights demonstreerden meermalen bij eendenslachterij Tomassen Duck-To. De slacht moet stoppen, vinden ze, uit argument van dierenwelzijn. Nu stelt het bedrijf dat de gemeente Ermelo dierenleed dreigt te veroorzaken. © Archief, Ruben Schipper

Eendenslachter uit Ermelo vreest slachting onder eenden: ‘Draai besluit terug!’

De gemeente Ermelo is verantwoordelijk voor groot dierenleed, als ze Tomassen Duck-To onder druk van 706.000 euro aan dwangsommen dwingt om met spoed aan een aantal voorwaarden te voldoen. Tienduizenden eenden moeten dan worden vernietigd buiten de slachterij, voorziet de eendenslachterij. De hoogste bestuursrechter moet dat voorkomen, wil het bedrijf.

6 reacties

 • bassie van adel.

  2 maanden geleden
  beste mensen let goed op! straks zijn alle (eende)boeren weg en moeten jullie het hebben van import uit Peru Brazilië of Venezuela. oooohh wat een duurzaamheid en dan nog maar te zwijgen over de prijzen, PPHHHHFFFFF.
 • J Visser

  2 maanden geleden
  Iedereen klagen? Neem aan dat je je vlees dan ook niet in de supermarkt haalt. Want daar ligt de oorzaak! Voedsel tegen bodemprijzen. De hele keten is onder druk van supermarkten en banken tot de laatste veer berekend. Er is geen rek bij de boer, bij de slachter, bij de vervoerder.
 • Jo Buitenhuis

  2 maanden geleden
  Al die eenden gaan sowieso naar het buitenland en Nederland heeft er niks aan behalve al dat fijnstof etc. Hoe durven ze te zeggen dat dierenwelzijn in t gedrang komt. Het is nu een grote martelfabriek voor eenden. Ik zou zeggen: Duck toch go! Zet gewoon een mooie woonwijk neer. Daar hebben we hier veel meer aan. Het is een grote criminele dierenleedbende die al veel te lang wordt gedoogd en Ermelo.
 • D Pit

  2 maanden geleden
  Er zijn al 4 jaar problemen, waar het bedrijf al 4 jaar niets aan gedaan heeft lees ik en nu is het de schuld van de gemeente wanneer een rechter zegt genoeg is genoeg? Bijzondere redenering en gecombineerd met de hier beschreven emotionele chantage over “dierenwelzijn” nog wonderlijker. Blijkbaar is het voor een eend fijner om in een slachthuis aan zijn einde te komen? Mij lijkt dat dit bedrijf zelf wat huiswerk heeft.
 • Heidi Daenen-Kraaij

  2 maanden geleden
  Een eendenslachter die met een beschuldigende vinger naar Ermelo wijst vwb eendenleed ,Wij kennen iemand die er werkt en heeft verhaal gedaan hoe het eraan toe gaat , smijten/gooien met eenden en levend door de vermaler als het gewicht te laag is (NVWA rapporten/boetes eendenleed) Er waren 110 nertsenfokkerijen,dan moeten deze 50 bedrijven geen probleem zijn,scheelt ook een hoop fijnstof/stikstof/stank/(eigenaar slachterij Thailand,Nederlanders eten nauwelijks eend) Overheid doe hier aub wat aan

Veluwe