Volledig scherm
PREMIUM
Screenshot uit stiekem gemaakte beelden van Animal Rights in eendenbedrijven. © Animal Rights

Eendenvangers op les tegen gooi- en smijtwerk

Een cursus ‘verantwoord eenden vangen’ moet een einde maken aan ernstige mishandeling van eenden in Nederlandse pluimveehouderijen, als het aan de Dierenbescherming ligt. ,,We zijn idealisten, we moeten ergens beginnen.”

Een halve dag, meer is er niet nodig om de voornamelijk Oost-Europese medewerkers in pluimveebedrijven aan het verstand te brengen dat ze wat minder ruw met eenden moeten omgaan. Denkt Niels Dorland van de Dierenbescherming. Maar hij weet ook: zo’n cursus voor elkaar krijgen en ze daar ook nog aan laten deelnemen, kost tijd.

 1. ‘Klassieke’ huisarts Hans Smit neemt na veertig jaar afscheid van zijn Ermelose patiënten
  PREMIUM

  ‘Klassieke’ huisarts Hans Smit neemt na veertig jaar afscheid van zijn Ermelose patiënten

  De 66-jarige huisarts Hans Smit vindt het mooi geweest, hij heeft besloten de praktijk vaarwel te zeggen en een punt achter zijn loopbaan te zetten. Per 1 juli zwaait hij af, maar dat hij nooit meer als praktiserend arts zal optreden, dat laat hij voor de toekomst nog open. ,,Mijn licentie is nog vijf jaar geldig, dus wie weet komt een oud-patiënt mij nog eens tegen in het medisch circuit."
 2. ‘Ermelo had die regenboogvlag moeten hijsen, wij horen er toch ook bij?’
  PREMIUM

  ‘Ermelo had die regenboog­vlag moeten hijsen, wij horen er toch ook bij?’

  Eerst was er de beruchte Nashville-verklaring, toen het besluit van de gemeente Ermelo om niet als steunbetuiging aan ‘anders-seksuelen’ de regenboogvlag te hijsen. Voor politieke partij Progressief Ermelo reden om op 3 juli eens een avondje uitgebreid te bomen over homoseksualiteit onder de titel Kleur Bekennen. Heleen Bakker werkt er graag aan mee. Zij ontdekte negen jaar geleden dat ze lesbisch is. ,,Van echte seksuele vrijheid is nog geen sprake’’.

Veluwe