Volledig scherm
PREMIUM
Een still uit de opnamen van Animal Rights bij een eendenfokkerij © Jan Leening

Eendenvangers op les tegen gooi- en smijtwerk

Een cursus ‘verantwoord eenden vangen’ moet een einde maken aan ernstige mishandeling van eenden in Nederlandse pluimveehouderijen, als het aan de Dierenbescherming ligt. ,,We zijn idealisten, we moeten ergens beginnen.''

Een halve dag, meer is er niet nodig om de voornamelijk Oost-Europeanen aan het verstand te brengen dat ze wat minder ruw met eenden moeten omgaan. Denkt Niels Dorland van de Dierenbescherming. Maar hij weet ook: om zo'n cursus voor elkaar te krijgen en ze daar ook nog aan deel te laten nemen, is geduld nodig. „Het is een proces, dat duurt meestal erg lang.”

  1. Getuigen moeten verdachte inbreker uit Ermelo alibi verschaffen

    Getuigen moeten verdachte inbreker uit Ermelo alibi verschaf­fen

    Voor een reeks inbraken en pogingen daartoe in de afgelopen nieuwjaarsnacht in Ermelo moeten nog zeven getuigen worden gehoord. Dat heeft de rechtbank in Zutphen besloten na het verzoek van één van de advocaten van de drie jongemannen die verdacht worden. Een van hen, de 19-jarige J.D. uit Ermelo, ontkent namelijk betrokken te zijn geweest en hoopt dat hij een alibi kan verschaffen. De twee anderen hebben belastend tegen hem verklaard.

Veluwe