Ermelo - Ten Hove pallet en timmerfabriek.
Volledig scherm
PREMIUM
Ermelo - Ten Hove pallet en timmerfabriek. © Bram van de Biezen

Eerst afbreken! Wethouder legt bal bij bedrijf in hoofdpijndossier rond palletfabriek Ten Hove Ermelo

Een vergunning voor palletfabriek Ten Hove is slechts onder voorwaarden bespreekbaar voor de gemeente Ermelo. Die gaf Ten Hove twee weken geleden het bevel om zes illegaal gebouwde panden af te breken en een palletopslag te verwijderen. Als het bedrijf dit doet, kan het bestemmingsplan mogelijk wat worden opgerekt, zegt wethouder Laurens Klappe.

 1. Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensgevaarlijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’
  PREMIUM
  video
  1

  Dé nieuwe hobby in coronatijd is levensge­vaar­lijk: ‘Kleintjes kunnen je ledematen eraf rukken’

  De coronacrisis bezorgt de Explosieven Opruimings Dienst handenvol extra werk. Veel mensen ontdekken het afspeuren van de bodem met een metaaldetector als nieuwe hobby. Niet zonder gevaar: de EOD heeft per week 70 meldingen van detector-amateurs die explosieven vinden, tegenover 25 per week in voorgaande jaren. Dit jaar is de EOD 25 keer met spoed uitgerukt omdat de situatie als zeer gevaarlijk werd beschouwd.
 2. Middelbare scholen strooien met zelftests, maar: ‘Ik steek echt niet twee keer per week stokje in mijn neus’
  PREMIUM
  video
  6

  Middelbare scholen strooien met zelftests, maar: ‘Ik steek echt niet twee keer per week stokje in mijn neus’

  Dozen vol zelftests zijn afgeleverd bij het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, net als bij alle andere scholen in het land. Bedoeld om uit te delen aan leerlingen zodat ze zich twee keer per week kunnen testen op corona. ,,Ik wil het best doen, maar dan misschien eens in de paar weken. Ik hoef niet twee keer per week zo’n stokje in mijn neus als ik me verder prima voel’’, zegt brugklasser Julia (13).

Veluwe