Brandweer, politie en ook diverse specialisten zijn aan de Drieërweg in Ermelo ter plaatse. Daar is meer dan een ton aan (mogelijke drugs)afval in vaten gedumpt.
Volledig scherm
Brandweer, politie en ook diverse specialisten zijn aan de Drieërweg in Ermelo ter plaatse. Daar is meer dan een ton aan (mogelijke drugs)afval in vaten gedumpt. © NewsUnited

Enorme hoeveelheid drugsafval gedumpt bij Ermelo; Ruim gebied afgezet door stank van lekkende vaten

Aan de Drieërweg bij Ermelo is in vaten een gigantische hoeveelheid drugsafval gedumpt. Een aantal vaten lekt bovendien. Vanwege de stank is een ruim gebied afgezet.

Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland stelt dat het om vijf grote vaten van 200 liter en daarnaast 20 jerrycans gaat die in het buitengebied van Ermelo zijn gedumpt. VNOG meldde al snel dat het mogelijk om drugsafval ging. Dat werd niet veel later bevestigd door een agent op instagram.

Een aantal liggende vaten lekt. De brandweer probeert ze rechtop te krijgen om de schade en de stankoverlast te beperken. Daardoor is een ruim gebied afgezet. Een aantal vaten is ook al leeggelopen.

Verschillende specialisten zijn opgeroepen. Zo is een adviseur aanwezig om te bepalen om welke (gevaarlijke) stoffen het precies gaat en om de hulpdiensten te helpen met het veiligstellen van de vaten. De Omgevingsdienst is ter plaatse om de gevolgen voor het milieu zoveel mogelijk te beperken. 

De Omgevingsdienst nam het incident samen met de politie laat in de avond over van de brandweer.

Dumping drugsafval, meldde een agent op Instagram.
Volledig scherm
Dumping drugsafval, meldde een agent op Instagram. © Instagram Harderwijkagentcentrum

Veluwe