Volledig scherm
PREMIUM
Toernooidirecteuren Evert-Jan van IJzendoorn (l) en Mathijs Jonkers aan de pokertafel: ,,Rekenen en kennis van wiskunde is belangrijk, maar ook de houding aan tafel’’. © Ruben Schipper

Ermelo als springplank naar het grote geld: ‘Maar hier draait poker nog om passie’

videoNaar verwachting 10.000 spelers schuiven aan bij 150 voorrondes voor het Open Nederlands Kampioenschap poker. Aftrap en finale zijn in Ermelo. Wat maakt dit kaartspel zo populair?

Het spel van de beste pokerface, ontmaskeren van karakters en wiskundige kansberekening. Een kleine 10.000 amateur-pokeraars gaan elkaar dit weekend verbaal te lijf, inclusief verhullende zonnebril en pet. In Ermelo begint zondag het Open Nederlands Kampioenschap poker (ONK), het grootse pokertoernooi van Nederland zónder prijzengeld. Met 150 voorrondes door het hele land in onder meer Zalk, Olst, Dronten, Genemuiden en Zwolle.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe