Het bedrijf Ten Hove moet pallets weghalen en zes niet-vergunde gebouwen afbreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijf Ten Hove moet pallets weghalen en zes niet-vergunde gebouwen afbreken. © HOLLANDLUCHTFOTO

Ermelo eist afbreken illegale panden in hoofdpijndossier rond pallethandel Ten Hove

Pallethandel Ten Hove in Ermelo staat met de rug tegen de muur. Het bedrijf moet van de gemeente Ermelo binnen acht weken zes illegaal gebouwde panden op zijn terrein aan de Haspel afbreken. Ook moet het onder druk van dwangsommen binnen zes weken de opslag van pallets in de open lucht stoppen. De gemeente is bovendien gestopt met een onderzoek naar de haalbaarheid van verplaatsing van het bedrijf.

 1. Middelbare scholen strooien met zelftests, maar: ‘Ik steek echt niet twee keer per week stokje in mijn neus’
  PREMIUM
  video
  6

  Middelbare scholen strooien met zelftests, maar: ‘Ik steek echt niet twee keer per week stokje in mijn neus’

  Dozen vol zelftests zijn afgeleverd bij het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo, net als bij alle andere scholen in het land. Bedoeld om uit te delen aan leerlingen zodat ze zich twee keer per week kunnen testen op corona. ,,Ik wil het best doen, maar dan misschien eens in de paar weken. Ik hoef niet twee keer per week zo’n stokje in mijn neus als ik me verder prima voel’’, zegt brugklasser Julia (13).
 2. Verhitte discussie in Ermelo: past een hondenlosloopgebied in een beschermde natuurzone als de Groevenbeekse heide?
  PREMIUM
  2

  Verhitte discussie in Ermelo: past een hondenlos­loop­ge­bied in een beschermde natuurzone als de Groeven­beek­se heide?

  Er is een felle discussie gaande in Ermelo over de vraag of loslopende honden nog wel passen in natuurgebieden zoals de Groevenbeekse Heide in Ermelo. Vooruitlopend op een nieuwe beheerplan voor de drie heideterreinen in Ermelo, zijn verschillende Ermeloërs een petitie gestart voor hun viervoeters, want ze willen de Groevenbeekse heide niet opgeven als hondenlosloopgebied.

Veluwe