Volledig scherm
PREMIUM
© Bram van de Biezen

Ermeloër JanHenk Karssen ontwerpt al 30 jaar tourritten voor motoren

De passie voor motoren zit JanHenk Karssen (59) uit Ermelo diep in de genen. Motorrijden is voor hem ‘ultieme vrijheid’. En om dat gevoel te delen organiseert hij al dertig jaar de tourritten voor motorclub Stimon.

Van de koude neuzenrit in januari tot de pannenkoekenrit in december, Karssen draait er zijn hand niet voor om. En als kenner van de weg, doet hij het allemaal zonder hulp van de moderne navigatietechnieken. ,,Ik doe het niet alleen hoor. We hebben een team van zes tourleiders die zich voor Stimon, Stichting Motortoerisme Nederland, het hele jaar inzetten om de ritten uit te puzzelen’’, begint Karssen bescheiden. ,,Dat ik zonder navigatie de weg kan vinden, komt door het feit dat ik als vertegenwoordiger dagelijks in de auto het land doorkruis. Daardoor weet ik echt allerlei mooie wegen te vinden.’’

  1. ‘Ermelo had die regenboogvlag moeten hijsen, wij horen er toch ook bij?’
    PREMIUM

    ‘Ermelo had die regenboog­vlag moeten hijsen, wij horen er toch ook bij?’

    Eerst was er de beruchte Nashville-verklaring, toen het besluit van de gemeente Ermelo om niet als steunbetuiging aan ‘anders-seksuelen’ de regenboogvlag te hijsen. Voor politieke partij Progressief Ermelo reden om op 3 juli eens een avondje uitgebreid te bomen over homoseksualiteit onder de titel Kleur Bekennen. Heleen Bakker werkt er graag aan mee. Zij ontdekte negen jaar geleden dat ze lesbisch is. ,,Van echte seksuele vrijheid is nog geen sprake’’.

Veluwe