Volledig scherm
Ter illustratie: Een man kijkt uit het raam van een cel in een gevangenis. © ANP

Ermeloër moet cel in voor verkrachting en mishandeling van vriendin in Harderwijk

De rechtbank in Zutphen heeft de 28-jarige Samir H. uit Ermelo veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Met kerst verkrachtte hij zijn toenmalige vriendin en mishandelde haar in Harderwijk.

H. moet van de rechters bovendien schadevergoeding betalen aan de vrouw. En hij mag tijdens zijn proeftijd geen contact met haar zoeken, zich regelmatig melden bij de Reclassering en zich laten behandelen voor zijn psychische problemen.

De Ermeloër ontkende twee weken terug ter zitting dat hij de vrouw had verkracht en geschopt en geslagen. En al helemaal dat hij haar met een autosleutel in het gezicht had gekrast. ,,Ik ben er enorm van geschrokken. Dat is absoluut niet gebeurd’’, drukte hij de rechters op het hart.

‘Plezier’

Volgens hem wilde de vrouw met deze aantijgingen alleen maar wraak op hem nemen. ,,Wij hadden geen vaste relatie, maar wel een paar keer week plezier samen. Zij wilde meer, maar ik heb vanaf het begin aangegeven dat ik dat niet wilde.’’

Met kerst ging het mis. De twee kregen na een volgens hem ‘leuke nacht samen’ ruzie over de status van hun relatie. ‘Het was heftig, daar ben ik niet trots op. Maar toen ik weg wilde lopen, versperde ze de deur. Ik duwde haar aan de kant en toen is ze tegen de muur gevallen.’ Meer was er wat hem betreft niet aan de hand. ‘Behalve dan dat ze zei dat ik het nog wel zou merken als ik nu weg zou gaan.’

Gezicht

Diverse getuigen en ook het slachtoffer vertelden een ander verhaal. Een buurvrouw van de vrouw heeft ’s nachts een gil gehoord. De vader en moeder van het slachtoffer zagen de dag na de gebeurtenissen verwondingen in haar gezicht en op de rest van haar lichaam en merkten dat ze erg overstuur was.

Aan vriendinnen appte ze bovendien over de gebeurtenissen en vroeg hen om er alsjeblieft met niemand over te praten. H. stuurde haar in de dagen erna nog een berichtje waarin hij zegt: ‘Als je met mij fuckt, dan ben je een dier en verkracht ik je.’

De officier van justitie eiste 36 maanden cel tegen hem, waarvan een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. En omdat hij in een proeftijd liep voor een eerder geweldsdelict, wilde hij daar nog 40 uur werkstraf aan toevoegen.

Veluwe