Familiedrama: justitie verdenkt Freek (61) uit Ermelo van moord op zijn vrouw Anna Marie (57)

VideoJustitie verdenkt Freek den T. (61) uit Ermelo van moord dan wel doodslag op zijn echtgenote Anna Marie (57).  Op 17 december verschijnt de Ermeloër voor het eerst voor de rechtbank. 

Anna Marie werd woensdagavond 11 september rond 22.00 uur ‘s avonds door de politie dood aangetroffen in haar woning aan de Magnolialaan in Ermelo. Haar echtgenoot, de 61-jarige Freek den T., werd direct opgepakt.  

Wat zich precies heeft afgespeeld in de vrijstaande woning van het echtpaar op woensdag de 11e september en hoe de vrouw, werkzaam bij Icare en actief als wandeltrainer bij atletiekvereniging Athlos, om het leven is gekomen,  is nog onduidelijk. 

Bang

Zeker is wel dat er problemen speelden tussen haar en de verdachte. Eerder die woensdagavond had het slachtoffer al om hulp gevraagd bij het servicecentrum van de politie; ze was bang. Ze kreeg toen het advies het huis te verlaten en elders onderdak te vinden en in geval van nood 112 te bellen.  Signalen dat ze acuut gevaar liep waren er volgens de politie toen niet.  De politie heeft laten weten dat dat advies conform de geldende werkwijze bij dit soort meldingen was. 

Nog vast

De Apeldoornse advocaat S. Nijhof staat Den T. bij. Volgens Nijhof heeft Den T. wel een verklaring afgelegd. Wat de Ermeloër verklaard heeft, wil Nijhof niet zeggen. 

Den T. zit momenteel vast in de PI van Grave. 

Volledig scherm
De woning aan de Magnolialaan van het betrokken echtpaar. © Tim van Donkersgoed

Veluwe