De Ermelose chauffeur Jan B. (53) zou verantwoordelijk zijn voor meerdere drugstransporten en het invoeren van drugscontainers in de Rotterdamse haven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ermelose chauffeur Jan B. (53) zou verantwoordelijk zijn voor meerdere drugstransporten en het invoeren van drugscontainers in de Rotterdamse haven. © Felix Guerain

Felgroen tasje geeft Ermelose chauffeur hoop: ‘Hoef niet bang te zijn dat ik kapot word geschoten’

‘Mijn toekomst start nu’, staat op het felgroene tasje van Jan B. (53) als hij vrijdagmiddag de Rotterdamse rechtszaal inloopt. Alsof hij een boodschap heeft. Voor de vijfde keer in nog geen jaar tijd wil de Ermelose chauffeur vrijgepleit worden. Al zijn er bij de rechter nog steeds volop twijfels.

 1. Ermelose ‘drugschauffeur’ (52) lijkt hardleers: ‘wéér cocaïnevervoer, tijdens voorlopige vrijlating’
  PREMIUM

  Ermelose ‘drugs­chauf­feur’ (52) lijkt hardleers: ‘wéér cocaïnever­voer, tijdens voorlopige vrijlating’

  Je bent al verdacht als ‘drugschauffeur’ en dan word je tijdens je voorlopige vrijlating ook nog eens tweemaal betrapt op het vervoeren van cocaïne... Althans, dat stelde de officier van justitie in een tweede pro-formazitting in Rotterdam. De 52-jarige Ermelose verdachte wast zijn handen nog altijd in onschuld en reageerde fel. ,,Dit betekent het faillissement van mijn bedrijf.”
 2. Communiceerde Ermelose ‘drugschauffeur’ via PGP-telefoon met criminelen? ‘Ben er ingeluisd’
  PREMIUM

  Communi­ceer­de Ermelose ‘drugs­chauf­feur’ via PG­P-telefoon met criminelen? ‘Ben er ingeluisd’

  Hoe communiceerde een ‘drugschauffeur’ met criminelen over cocaïne, als hij zegt ‘alleen twee iPhones’ te hebben? Volgens justitie verstuurde een Ermelose verdachte (52) talloze versleutelde berichten via een PGP-telefoon, om zeker zeven keer containers vol drugs uit de Rotterdamse haven te rijden. Hijzelf ontkent, maar blijft vastzitten. ,,Ik ben er ingeluisd.”