Fietser zwaargewond bij ongeluk op ‘verboden’ weg in Ermelo

videoEen fietser is vanavond ernstig gewond geraakt bij een ongeluk in Ermelo. Op de Spijkweg werd het slachtoffer geschept door een auto. Saillant detail: deze weg is verboden voor fietsers.

Het ongeluk gebeurde rond 22.15 uur op de weg die grotendeels parallel aan de A28 loopt. Vlak na een bocht, waar autoverkeer 80 kilometer per uur mag rijden, ging het mis. 

Door nog onbekende oorzaak werd de fietser door een automobilist over het hoofd gezien. Een aanrijding was het gevolg. De fietser raakte zwaargewond. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar het slachtoffer werd uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht.

De Spijkweg werd in beide richtingen afgesloten. De auto, een Mini Cooper, liep enige schade aan de voorkant op. Hoe het met de bestuurder is, is onbekend.

Volledig scherm
Een fietser raakte zwaargewond op de Spijkweg in Ermelo. © News United / Damian Ruitenga

Verboden voor fietsen

Het is nog onduidelijk hoe de man met zijn fiets op de Spijkweg is beland. De weg is verboden voor fietsers, evenals voor brommers en tractoren, zoals te zien is op onderstaand verkeersbord. Volgens omstanders zou de man slingerend over straat hebben gefietst.

Volledig scherm
Spijkweg Ermelo © Google Streetview
Volledig scherm
Het slachtoffer werd op een brancard gelegd. © Persbureau Heitink
  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe