Sophia de Boer uit Ermelo en haar man Erik ruilen hun leven voor de NTR-serie Jouw Stad, Ons Dorp met die van studenten uit Groningen.
Volledig scherm
Sophia de Boer uit Ermelo en haar man Erik ruilen hun leven voor de NTR-serie Jouw Stad, Ons Dorp met die van studenten uit Groningen. © NTR

Gelukkiger in dorp of stad? Deze voormalig miss Nederland uit Ermelo probeert studentenhuis uit

VideoHoe is het om als honkvaste dorpeling in de grote stad te leven? Voormalig Miss Netherlands Universe en tv-presentator Sophia de Boer verruilt tijdelijk Ermelo voor Groningen. Het avontuur van De Boer en haar man Erik Kwant is woensdag te zien in de NTR-serie Jouw Stad, Ons Dorp.

Het overzichtelijke leven op de Veluwe wordt geruild met het studentenleven van Lisa en Jurjen. De boer heeft haar baan als tv-presentator opgegeven om zich volledig te richten op haar taak als mantelzorger voor haar moeder. Het gevolg is dat ze amper buiten Ermelo komt. 

Studentenhuis

Het koppel, dat trouwde als winnaars van het populaire tv-programma Love Letters, verblijven in een studentenhuis. Waar schoonmaken niet tot de prioriteiten behoort. Ondertussen ontdekken de studenten wat het dorpse leven en mantelzorg precies inhouden.

In de zesdelige tv-serie willen de programmamakers laten zien hoe stadsmensen omgaan met rust, ruimte en sociale controle op het platteland. En hoe dorpelingen de drukte, de vele nationaliteiten en het grote aanbod van winkels, restaurants en cultuur in de grote stad beleven. In totaal bekijken twaalf koppels waar zij gelukkiger van worden: het stadse beton of het beloofde platteland. 

De uitzending met Sophia de Boer en Erik Kwant wordt op woensdag 13 mei om 21.30 uur uitgezonden op NPO 1.

Bekijk de uitzending van Love Letters uit 1992, waarin De Boer en Kwant trouwen: 

Veluwe