De schuurtjes bij de woningen werden onlangs in allerijl met lijmklemmen verstevigd, omdat ze uiteen dreigden te spatten. Bewoonster Gerlinda van der Wal mag haar schuur voorlopig niet betreden.
Volledig scherm
PREMIUM
De schuurtjes bij de woningen werden onlangs in allerijl met lijmklemmen verstevigd, omdat ze uiteen dreigden te spatten. Bewoonster Gerlinda van der Wal mag haar schuur voorlopig niet betreden. © Ruben Schipper Fotografie

Gemeente Ermelo laat eigen rol in soap rond bouwvallige Slokkerwoningen Driesprong beoordelen

De gemeente Ermelo laat haar eigen rol in de soap rond de bouwvallige Slokkerwoningen in de wijk Driesprong beoordelen. Ze heeft daarvoor onder meer bouwtekeningen en -vergunningen gedeeld met de gemeente Harderwijk, die het oordeel moet vellen. Wethouder Laurens Klappe is desondanks nog steeds van mening dat Ermelo geen blaam treft. ,,Onze rol is beperkt.’’

 1. Ermelo eist afbreken illegale panden in hoofdpijndossier rond pallethandel Ten Hove
  PREMIUM

  Ermelo eist afbreken illegale panden in hoofdpijn­dos­sier rond pallethan­del Ten Hove

  Pallethandel Ten Hove in Ermelo staat met de rug tegen de muur. Het bedrijf moet van de gemeente Ermelo binnen acht weken zes illegaal gebouwde panden op zijn terrein aan de Haspel afbreken. Ook moet het onder druk van dwangsommen binnen zes weken de opslag van pallets in de open lucht stoppen. De gemeente is bovendien gestopt met een onderzoek naar de haalbaarheid van verplaatsing van het bedrijf.
 1. Fout op fout bij gewraakte Slokkerwoningen in Ermelo; huurders met handen in het haar door waslijst aan gebreken
  PREMIUM
  video

  Fout op fout bij gewraakte Slokkerwo­nin­gen in Ermelo; huurders met handen in het haar door waslijst aan gebreken

  De waslijst aan klachten is ongekend lang en het woongenot is volledig naar de knoppen. Huurders van het nieuwbouwproject Driesprong in Ermelo zijn wanhopig. Hun huizen zitten vol scheuren, de muren brokkelen af, het tocht in huis en de temperatuur is amper te regelen. Ze wonen in een van de gewraakte Spaarhuiswoningen van bouwbedrijf Slokker, die eerder in andere delen van het land al tot ophef leidden.
 2. Schuurtjes in prefabwijkje met Slokkerwoningen in Ermelo dreigen uiteen te spatten
  Play
  PREMIUM
  Video

  Schuurtjes in prefabwijk­je met Slokkerwo­nin­gen in Ermelo dreigen uiteen te spatten

  Niet alleen 24 prefab Slokkerwoningen in Ermelo blijken danige gebreken te hebben, ook met de schuurtjes in de achtertuin is van alles mis. De bergingen mogen voorlopig niet meer gebruikt worden, heeft woningstichting UWOON deze week verordonneerd. UWOON laat de schuurtjes door een bouwkundig inspecteur onderzoeken, terwijl de huizen door een extern bouwkundig bureau onder de loep worden genomen.
 1. Feyenoordsupporters komen met vuurwerk het stadion binnen
  Play

  Feyenoord­sup­por­ters komen met vuurwerk het stadion binnen

 2. Israël bombardeert huis Hamas-leider
  Play

  Israël bombar­deert huis Ha­mas-lei­der

Veluwe