Volledig scherm
© ANP

Glasvezel Ermelo en Nunspeet: het gaat er echt om spannen

Zelden was het zo spannend voor Glasvezel Buitenaf. Op de dag nadat de deadline voor aanmelding voor supersnel glasvezel in de buitengebieden van Ermelo en Nunspeet verstreek, is nog niet helder of de kritische grens van 50 procent deelname is bereikt. 

Lukt dat niet, dan krijgt het buitengebied dus geen glasvezel. Voor het weekeinde stond de teller nog op 38 procent. ,,Elke aanmelding telt", zegt een woordvoerder. ,,Het is hier echt niet zomaar gehaald." Daarmee is Ermelo/Nunspeet een vreemde eend in de bijt, want in andere gebieden waar Glasvezel Buitenaf campagne voerde, lukte het uiteindelijk altijd vrij makkelijk om het minimum aantal deelnemers te strikken. Vaak pas in het laatste weekeinde, maar toch. 

Spannend

,,We hebben waarschijnlijk zelfs de aanmeldingen die per post naar lokale aanbieders gestuurd zijn nodig. Ik denk dat we pas morgenochtend met zekerheid kunnen zeggen of dit gebied 'binnen' is of niet. Het zal er echt om spannen", aldus de woordvoerder. 

Waarom het zo moeilijk gaat in deze buitengebieden, kan de organisatie niet zeggen. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Woningzoekende jeugd uit Ermelo gluurt bij buren in Nijkerk: ‘Dit willen wij ook!’
    PREMIUM
    video

    Woningzoe­ken­de jeugd uit Ermelo gluurt bij buren in Nijkerk: ‘Dit willen wij ook!’

    De woningnood onder jongeren is een hot issue in Ermelo en de zoektocht naar geschikte plekken voor tijdelijke woningen in welke vorm dan ook is druk gaande. In Nijkerk staat al sinds de herfst een wijkje met 28 zogenaamde opstapwoningen. In het exemplaar van Judith van der Burg kregen drie woningzoekende jongeren uit Ermelo een gastvrije rondleiding. Groen van jaloezie keerden ze terug.

Veluwe